jueves, 20 de septiembre de 2012

Terra i Mar al Plat / Tierra y Mar al Plato

Ingredients per a 4 persones:
200 gr. de pèsols i mongetes amples
1 ceba mitjana i 2 alls
4 patates mitjanes i carxofes
2 tomàquets de ramellet i 2 pastanagues
16 musclos i cargols de terra cuits
8 rodanxes de lluç i 8 gambes
8 ametlles torrades i 1 copa de vi sec
1 litre d'aigua o brou de peix
Sal, oli, julivert i pebre vermell picant


Elaboració:
- Pelar i trossejar a cantons les patates i fregir amb els alls.
- Posar en una cassola de fang el brou o aigua a bullir.
- Mentrestant pelar i trossejar a pals les pastanagues.
- Trossejar les mongetes a trossos grans.
- Incorporar les mongetes, els pèsols , pastanagues i les patates a la cassola durant 10 minuts.
- Sofregir en una paella amb una cullerada d'oli les gambes i la ceba.
- Apagar el foc i afegir el vi i reservar.
- Afegir les patates, les carxofes a la cassola juntament amb el lluç, els cargols i els musclos.
- Fer una picada amb les ametlles, l'all fregit, la sal, el pebre vermell, el julivert
- Afegir al picada el vi i el suc del sofregit.
- Afegir les gambes i la ceba a la cassola juntament amb la picada i deixar coure entre 5 o 10 minuts.

Bon profit, 
Alca / Nalida

                                           *************************************


Ingredientes para 4 personas:
200 gr. de guisantes y judías anchas
1 cebolla mediana y 2 ajos
4 patatas medianas y alcachofas
2 tomates de ramillete y 2 zanahorias
16 mejillones y caracoles de tierra cocidos
8 rodajas de merluza y 8 gambas
8 almendras tostadas y 1 copa de vino seco
1 litro de agua o caldo de pescado
Sal, aceite, perejil y pimentón picante 
1 copita de vino blanco seco

Elaboración:
- Pelar y trocear a cantos las patatas y freírlas con los ajos.
- Poner en una cazuela de barro el caldo o agua a hervir. 
- Mientras tanto pelar y trocear a palos las zanahorias. 
- Trocear las judías a trozos grandes.
- Incorporar las judías, los guisantes , las zanahorias y las patatas a la cazuela durante 10 min.
- Sofreír en una sartén con una cucharada de aceite las gambas y la cebolla. 
- Apagar el fuego y añadir el vino y reservar.
- Añadir las patatas, las alcachofas a la cazuela junto con la merluza, los caracoles y los mejillones.
- Hacer un majado con las almendras, el ajo frito, la sal, el pimentón, el perejil 
- Añadir al majado el vino y el jugo del sofrito.
- Añadir  las gambas y la cebolla a la cazuela junto con el majado y dejar cocer entre 5 o 10 min.

Buen provecho, 
Alca / Nalida





No hay comentarios:

Publicar un comentario