Ingredients:
375 gr. de farina de rebosteria
150 gr. de sucre moreno i mantega
75 gr. de mel de taronger
15 gr. de llevat en pols
125 gr. de suc de taronja o llimona
4 ous mitjans i 8 prunes vermelles
Escorça de taronja o llimona ratllada
Canyella i cacau en pols
Gelat de vainilla i herba sana
- Elaboració.
- Pelar les prunes i partir-en 4 trossos, reservant la meitat per emplatar.
- Batre per separat les clares i els rovells.
- Al bol dels rovells afegir a poc a poc el sucre, la ratlladura, la mel, la mantega i quan tot estigui ben barrejat afegir la farina tamisada amb el llevat i la canyella.
- Afegir les clares a punt de neu i barrejar lentament perquè no perdi l'aire les clares.
- Preescalfeu el forn a 180 º C
- Col · locar en el motlle de silicona prèviament untat amb mantega i empolvorat de farina les prunes, que anteriorment hem partit i incorporar la barreja sobre.
- Enfornar + / - 35 min. a 170 º C
- Emplatar:
- Empolvorar amb cacau el fons del plat i servir temperada amb la resta de prunes partides, gelat i fulles d'herba sana.
Bon profit,
Alca / Nalida
Ingredientes:
375 gr. de harina de repostería
150 gr. de azúcar moreno y mantequilla
75 gr. de miel de naranjo
15 gr. de levadura en polvo
125 gr. de zumo de naranja o limón
4 huevos medianos y 8 ciruelas rojas
Corteza de naranja o limón rallada
Canela y cacao en polvo
Helado de vainilla y hierbabuena
- Elaboración.
- Pelar las ciruelas y partirlas en 4 trozos, reservando la mitad para emplatar.
- Batir por separado las claras y las yemas.
- En el bol de las yemas añadir poco a poco el azúcar, la ralladura , la miel, la mantequilla y cuando todo este bien mezclado añadir la harina tamizada con la levadura y la canela.
- Añadir las claras a punto de nieve y mezclar lentamente para que no pierda el aire las claras.
- Precalentar el horno a 180 ºC
- Colocar en el molde de silicona previamente untado con mantequilla y espolvoreado de harina las ciruelas, que anteriormente hemos partido y incorporar la mezcla encima .
- Hornear +/- 35 min. a 170 ºC
Emplatar :
- Espolvorear con cacao el fondo del plato y servir templada con el resto de ciruelas partidas, helado y hojas de hierbabuena.
Buen provecho,
Alca / Nalida
No hay comentarios:
Publicar un comentario