sábado, 29 de septiembre de 2012

Pastís d´Albergínies / Patel de Berenjenas


Ingredients per a 4 persones:
6 albergínies
1 ceba gran
4 ous
250 cc. nata lleugera
250 gr. de formatge enmental ratllat
1 culleradeta de farina de blat de moro
Pebre mòlt, sal, farigola i julivert.




Elaboració:
- Donar un bull de + / - 8 min a les albergínies amb unes branquetes de julivert i sal.
- Deixar refredar i llescar amb cura i escórrer.
- Tallar a juliana els alls i la ceba.
- Preparar en un bol els ous batuts, la nata, la farigola, la sal i la farina fins que quedi una barreja suau.
- Posar un raig d'oli en una cassola i incorporar una base de els talls d'albergínia i ceba i regar amb la barreja del bol i formatge ratllat.
- Repetir aquest procediment fins acabar els ingredients.
- En l'últim pas incorporar el julivert picat i la resta del formatge.
- Enfornar a 180 º C fins que quedi quallat i daurat.

  Emplateu:
- Servir fred juntament amb maionesa o salsa de tomàquet.

Bon profit,
Alca / Nalida.


Ingredientes para 4 personas:
6 berenjenas
1 cebolla grande 
4 huevos
250 cc. nata ligera
250 gr. de queso enmental rallado
1 cucharadita de harina de maíz
Pimienta molida, sal, tomillo y perejil.




Elaboración:
- Dar un hervor de +/- 8 min a las berenjenas con unas ramitas de perejil y sal.
- Dejar enfríar y lonchear con cuidado y escurrir.
- Cortar a juliana los ajos y la cebolla.
- Preparar en un bol los huevos batidos, la nata, el tomillo, la sal y la harina hasta que quede una mezcla suave. 
- Poner un chorrito de aceite en una cazuela e incorporar  una base de las lonchas de berenjena y cebolla y regar con la mezcla del bol y queso rallado. 
- Repetir este procedimiento hasta terminar los ingredientes.
- En el último paso incorporar el perejil picado y  el resto del queso.
- Hornear a 180ºC hasta que quede cuajado y dorado.

 Emplatar:
- Servir frío junto con mayonesa o salsa de tomate.

Buen provecho, 
Alca / Nalida.



No hay comentarios:

Publicar un comentario