![]() |
Pinya natural a daus ( Sa Cuina de Na Lida ) |
La pinya :
Se sol dir de la pinya que ajuda a aprimar perquè crema greixos. De fet, al meu entendre crec que es ven tant i al llarg de tot l'any per aquest únic motiu, ja que és rara l'època en la qual no estem a dieta reductora de pes. Bé, això pot ser veritat, però també és veritat que la pinya té moltes altres propietats nutricionals molt saludables per a nosaltres.
El tema que ajuda a cremar greixos, com se sol dir, és el que ens dóna la pista per la seva principal funció que és la de digerir la proteïna, especialment la proteïna animal. I tot gràcies a un enzim, la bromelaïna. Aquesta sobre estova la carn, precisament perquè ajuda a digerir les proteïnes. Pel que ens fa les digestions molt més fàcils i ràpides. Evitant tots els problemes digestius que sol comportar una mala digestió.
De la mateixa manera que la bromelaïna ajuda a digerir proteïnes ho fa amb el greix. Però tampoc és la panacea, recordem portar una dieta correcta, i no val menjar 100 gr de cansalada i després un tros de pinya, no tindria molt sentit.
Altres propietats de la pinya són alt contingut en vitamina C, baixes calories, riquesa en fibra, etc. Anem, que quan pensem en pinya ho fem pensant que serà la millor manera d'ajudar al nostre aparell digestiu del tot.
Finalment destacar les propietats antiinflamatòries i també els remeis casolans i no tan casolans elaborats a base de pinya per curar cremades.
A més la pinya a la cuina és una cosa realment sorprenent perquè la podem utilitzar d'una infinitat de maneres. Cuita, rostida, fregida, crua. Cada forma ens farà gaudir de la pinya d'una manera diferent ja que ens permet apreciar els seus aromes i sabors d'una manera diferent. Des tocs àcids a dolços arribant a la suavitat del caramel.
Piña natural a rodajas ( Sa Cuina de Na Lida ) |
El tema de que ayuda a quemar grasas, como se suele decir, es lo que nos da la pista para su principal función que es la de digerir la proteína, en especial la proteína animal. Y todo gracias a una enzima, la bromelaína. Esta encima ablanda la carne, precisamente porque ayuda a digerir las proteínas. Por lo que nos hace las digestiones mucho más fáciles y rápidas. Evitando todos los problemas digestivos que suele conllevar una mala digestión.
De la misma forma que la bromelaína ayuda a digerir proteínas lo hace con la grasa. Pero tampoco es la panacea, recordemos llevar una dieta correcta, y no vale comerse 100 gr de tocino y después un trozo de piña, no tendría mucho sentido.
Otras propiedades de la piña son alto contenido en vitamina C, bajas calorías, riqueza en fibra, etc. Vamos, que cuando pensemos en piña lo hagamos pensando en que va a ser la mejor forma de ayudar a nuestro aparato digestivo por completo.
Por último destacar las propiedades antiinflamatorias y también los remedios caseros y no tan caseros elaborados a base de piña para curar quemaduras.
Además la piña en la cocina es algo realmente asombrosa porque la podemos utilizar de una infinidad de maneras. Cocida, asada, frita, cruda. Cada forma nos hará disfrutar de la piña de una forma diferente ya que nos permite apreciar sus aromas y sabores de una forma diferente. Desde toques ácidos a dulces llegando a la suavidad del caramelo.
No hay comentarios:
Publicar un comentario