lunes, 8 de octubre de 2012

Crema de Carabassa / Crema de Calabaza




Ingredients per 4 persones:
200 cc. de crema de llet ( 18% mg. )
750 cc. de brou o aigua
500 gr. de carabassa
60 gr. de mantega
1 porro, ceba petita
2 pastanagues i patatas mitjanas
8 gambes
Sal i nou noscada



Elaboració.
- Abocar la mantega a la cassola i daurar els gambes i reservar.
- Daurar la ceba i el porro tallat a juliana.
- Afegir la carabassa , pastanaga , la patata tallada a trossets i ofegar uns moments.
- Afegir el brou o l'aigua i portar a ebullició fins que quedi tendra.
- Tritureu tots els ingredients i afegir la crema de llet, sal i la nou noscada ratllada.

Emplatat:
- Incorporar la crema al plat fons amb el Gambó recolzat.
- Opcional ( empolvorar per sobre sésam, farigola o julivert fresc i un rajolí de crema de llet ).

Bon profit,
Alca / Nalida


                                                 *****************************



Ingredientes para 4 personas:
200 cc. de crema de leche ( 18% mg.)
750 cc. de caldo o agua
500 gr. de calabaza
60 gr. de mantequilla
1 puerro, cebolla pequeña
2 zanahorias y patatas medianas
8 gambones
Sal y nuez noscada

Elaboración. 
- Verter la mantequilla en la cazuela y dorar los gambones y reservar.
- Dorar la cebolla y el puerro cortado a juliana.
- Añadir la calabaza , la zanahoria, patata cortada a trocitos y rehogar unos momentos  .
- Añadir el caldo o el agua y llevar a ebullición hasta que quede tierna.
- Triturar todos los ingredientes y añadir la crema de leche, sal y la nuez noscada rallada.

Emplatado: 
- Incorporar la crema en el plato hondo con el gambón apoyado.
- Opcional ( espolvorear por encima sésamo,  tomillo o perejil fresco y un chorrito de crema de leche )

Buen provecho, 
Alca / Nalida




No hay comentarios:

Publicar un comentario