martes, 23 de octubre de 2012

Molls al llit / Salmonetes en cama


Molls al llit ( Sa Cuina de Na Lida )
Ingredients per a 4 persones:
4 molls de ració
8 patates mitjanes
1 ceba mitjana
250 gr. de xampinyons
Julivert, all i llimona
Sal gruixuda, pebre mòlt blanc
1 copeta de vi blanc sec
Oli d´oliva




Elaboració:
- Pelar la ceba i les patates a rodanxes, salpebrar i ruixar d'oli.
- Introdueix en una safata a la base d paper de forn que sobresurti pels costats, (ajuntar les vores) durant 15 minuts a 180 º C.
- Netejar els xampinyons, alls i marcar-los una paella antiadherent amb una mica d'oli i sal.
- Quan estigui a mitja cocció incorporar el vi, julivert picat i deixar reduir. Reservar.
- Al cap de 15 min. incorporar els molls prèviament salpebrats sobre de la base de patata i ceba, tapar novament ambdós vores perquè deixi anar tot el suc a la safata i no es ressequi a 160 º C durant 15 min.
- En finalitzar els 15 minuts. destapar i incorporar els xampinyons i posar-lo al grill 3 min.
- Treure el suc de la safata i afegir un all i julivert picat amb una mica de vi i el suc d'una llimona i reduir.

Emplatat:
- Servir la salsa al fons del plat, la guarnició i sobre el moll amb una mica de sal gruixuda.

Bon profit,
Alca / Nalida


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Salmonetes en cama ( Sa Cuina de Na Lida )
Ingredientes para 4 personas: 
4 salmonetes de ración
8 patatas medianas
1 cebolla mediana
250 gr. de champiñones 
Perejil, ajo y limón
Sal gruesa, pimienta molida blanca
1 copita de vino blanco seco
Oli d´oliva





Elaboración:
- Pelar la cebolla y las patatas a rodajas, salpimentar y rociarlas de aceite.
- Introducirlas en una bandeja en la base d papel de horno que sobresalga por los lados, ( juntar los bordes) durante 15 min a 180ºC.
- Limpiar los champiñones, ajos y marcarlos en una sartén antiadherente con un poquito de aceite y sal. 
- Cuando este a medio cocción incorporar el vino, perejil picado  y dejar reducir. Reservar.
- Al cabo de 15 min. incorporar los salmonetes previamente salpimentados encima de la base de patata y cebolla, tapar nuevamente ambos bordes para que suelte todo el jugo en la bandeja y no se reseque a 160ºC durante 15 min.
- Al finalizar los 15 min. destapar e incorporar los champiñones y ponerlo al grill 3 min.
- Sacar el jugo de la bandeja y añadir un ajo y perejil picado con un poquito de vino y el jugo de un limón y reducir.

Emplatado: 
- Servir la salsa en el fondo del plato, la guarnición y encima el salmonete con un poquito de sal gruesa.

Buen provecho, 
Alca / Nalida



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