lunes, 8 de octubre de 2012

Carabassa / Calabaza

Planta, flor i fruit de la carabassa ( Sa Cuina de Na Lida )

La carabassa:
Si voleu gaudir de la carabassa, bé sigui en puré, bullida, planxa o acompanyada d'altres verdures, hauràs de saber que, a més de gaudir d'un aliment ric i dolç, pots beneficiar-te de les nombroses propietats que aquest aliment té per cuidar la teva salut, perquè sembla que , sigui quina sigui la malaltia que tinguem, la carabassa pot millorar.


 Això es deu al seu alt contingut en vitamines A i B (Niacina, Tiamina) i C, així com en minerals, entre els quals hi ha el cobalt, el bor, zinc, calci, magnesi, ferro i potassi.

Entre les seves propietats podem destacar:

- És ideal per als diabètics, ja que regula el sucre en sang.
- També té propietats diürètiques, amb la qual cosa és beneficiosa en cas de retenció de líquids.
- Les seves propietats depuratives més ens ajuden a netejar el nostre cos ia millorar els problemes intestinals.
- Els betacarotens que conté (els elements que li proporcionen el seu característic color taronja) han demostrat ser molt importants en la prevenció del càncer de pulmó, còlon, pròstata, estómac i úter.
- També neteja els pulmons i els bronquis i el seu alt contingut en antioxidants ens ajuda a augmentar les nostres defenses ( Pròpies de la nova temporada que acabem d'estrenar).

- La naturalesa és molt sàvia i per això ens delecta amb els ingredients en cada moment per a suportar-millor i prevenir.
- Pel seu alt contingut en fibra és un aliment molt saciant, pel que és un aliment molt aconsellable en les dietes d'aprimament, ia més s'ha demostrat que disminueix l'ansietat pel dolç en persones addictes al sucre.

- D'altra banda, la polpa de la carabassa té un alt contingut en mucílags, una substància que té una acció suavitzant i protectora de la mucosa de l'estómac. Per això, està indicat en casos d'acidesa d'estómac, digestions difícils o gastritis, ja que calma la irritació i el mal de panxa.

Bon profit, 
Alca / Nalida


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Flor de Calabaza  ( Sa Cuina de Na Lida )


Si desean disfrutar de la calabaza, bien sea en puré, hervida,plancha o acompañada de otras verduras, deberás saber que, además de disfrutar de un alimento rico y dulce, puedes beneficiarte de las numerosas propiedades que este alimento tiene para cuidar tu salud, porque parece que, sea cual sea la dolencia que tengamos, la calabaza puede mejorarla. 




Esto se debe a su alto contenido en vitaminas A y B (Niacina, Tiamina) y C, así como en minerales,
 entre los que se encuentran el cobalto, el boro, zinc, calcio, magnesio, hierro y potasio.

Entre su propiedades podemos destacar: 
- Es ideal para los diabéticos, ya que regula el azúcar en sangre.
- También tiene propiedades diuréticas, con lo cual es beneficiosa en caso de retención de líquidos. Sus propiedades depurativas además nos ayudan a limpiar nuestro cuerpo y a mejorar los problemas intestinales.
- Los betacarotenos que contiene (los elementos que le proporcionan su característico color naranja) han demostrado ser muy importantes en la prevención del cáncer de pulmón, colon, próstata, estómago y útero.
- También limpia los pulmones y los bronquios y su alto contenido en antioxidantes nos ayuda a aumentar nuestras defensas. ( Propias de la nueva temporada que acabamos de estrenar ).
 - La naturaleza es muy sabia y por eso nos deleita con los ingredientes en cada momento para sobrellevarlas mejor y prevenir.
- Por su alto contenido en fibra resulta un alimento muy saciante, por lo que es un alimento muy aconsejable en las dietas de adelgazamiento, y además se ha demostrado que disminuye la ansiedad por el dulce en personas adictas al azúcar.
- Por otra parte, la pulpa de la calabaza tiene un alto contenido en mucílagos, una sustancia que posee una acción suavizante y protectora de la mucosa del estómago. Por ello, está indicado en casos de acidez de estómago, digestiones difíciles o gastritis, ya que calma la irritación y el dolor de estómago.

Buen provecho, 
Alca / Nalida

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