jueves, 11 de octubre de 2012

Cassola de Bonítol / Cazuela de Bonito

Cassola de Bonítol ( Sa Cuina de Na Lida )

Ingredients per a 4 persones:
4 rodanxes de bonítol
1 litre de llet , aigua, fumet de peix suau
2 pebres verds
2 tomàquets madurs
1 ceba mitjana
4 patates grans
Oli d'oliva, pebre vermell, sal i pebre




Elaboració:
- Rentar el bonítol i assecar amb un tovalló.
- Posar en un recipient la llet per blaquear les rodanxes de bonítol durant 2 hores.
- Pelar les patates i talla-les a cantons i deixar en aigua fins a la seva utilització.
- Tallar a juliana fina els pebrots i la ceba.
- En una cassola de fang incorporar oli i escalfar per fer el sofregit.
- Daurar la ceba, pebrot i incorporar el tomàquet picat i una mica de pebre vermell en pols.
- Incorporar el fumet i l'aigua i quan trenqui el bull incorporar les patates escorregudes.
- Escórrer el peix i assecar amb un tovalló i tallar a quadres.
- Incorporar el bonítol a la cassola prèviament salpebrat.
- Rectificar de sal i finalitzar amb el julivert picat.

 Emplatat:
Servir en una cassola de fang calent.

Bon profit,
Alca / Nalida
                            

                                                *****************************


Ingredientes para 4 personas: 
4 rodajas de bonito
1 litro de leche, agua i fumet de pescado suave
2 pimientos verdes
2 tomates maduros
1 cebolla mediana
4 patatas grandes
Aceite de oliva, pimentón, sal y pimienta

Elaboración: 
- Lavar el bonito y secar con una servilleta. 
- Poner en un recipiente la leche para blaquear las rodajas de bonito durante 2 horas. 
- Pelar las patatas y cortalas a cachelos y dejar en agua hasta su utilización.
- Cortar a juliana fina los pimientos y la cebolla.
- En una cazuela de barro incorporar aceite y precalentar para realizar el sofrito.
- Dorar la cebolla, pimiento y incorporar el tomate picado y un poquito de pimentón.
- Incorporar el fumet y el agua y cuando rompa el hervor incorporar las patatas escurridas.
- Escurrir el pescado y secar con una servilleta y cortar a cuadros.
- Incorporar el bonito a la cazuela previamente salpimentado.
- Rectificar de sal  y finalizar con el perejil picado.

Emplatado: 
Servir en una cazuelita de barro caliente.

Buen provecho, 
Alca / Nalida



No hay comentarios:

Publicar un comentario