sábado, 28 de julio de 2012

Es Pa amb Oli Pagès // El Pan con Aceite Payés


Ingredients:
- Pa  pagès  ( moreno, blanc o de xeixa )
- Tomàtiga de ramallet ,all i envinagrats
- Olives trencades , pansides, fonoll marí i tàpares
- Camaiot, salsitxó, sobrasada, pernil dolç i salat
- Formatge semi o sec de les illes
- Oli d´oliva verjo i sal

Elaboració:
- Llescar el pa i rascar un all a la voreras de la llesca i
 posar-li la tomàtiga fregada, la sal i l´oli.
- Emplenar amb les tallades dels ingredients esmentats menys
la sobrasada. Decorar damunt els embotits amb les olives,
fonoll marí i els envinagrats.
- Apart llescar el pa i torrar-lo per untar amb la sobrasada, 
i servir-la a un plat juntament amb les fruites.

Observació:
- Aquest es un plat tant per berenars, dinars i sopars a la fresca.
Motiu de reunions i festius entre la gent de les balears.
- Es preferible acompanyar amb un bon vi negre de la terra i la 
fruita d´aquests moments ( figues, prunes, raïm, albercoq...)
- La vaixella que s´emplea es la de fang que es produeix a Pòrtol.

Bon profit, 
Alca / Nalida


Ingredientes:
- Pan payés ( moreno ,blanco o de trigo blando )
- Tomates de ramillete , ajos y encurtidos
- Aceitunas partidas, marchitas negras, hinojo marino y alcaparras.
- Camaiot, salami, sobrasada, jamón york y serrano.
- Queso semi curado o curado de las islas.
- Aceite de oliva virgen y sal

Elaboración:

- Rebanar el pan y rascar un ajo en los bordes de la rebanada y
frotar el tomate, añadir  la sal y el aceite.
- Rellenar con las lonchas de los ingredientes mencionados menos
la sobrasada. Decorar encima  de los embutidos con las aceitunas,
hinojo marino y los encurtidos.
- Aparte rebanar el pan y tostarlo para untar con la sobrasada,
y servirla en un plato acompañada de las frutas.

Observaciones:
- Este es un plato tanto para meriendas, comidas y cenas al aire libre.
Motivo de reuniones y festivos entre la gente de las baleares.
- Es preferible acompañar con un buen vino tinto de la tierra y la
fruta de estos momentos (higos, ciruelas, uvas, albaricoques...)
- La vajilla que se emplea normalmente es la de fango producida en Pòrtol.

Buen provecho,
Alca / Nalida

No hay comentarios:

Publicar un comentario